Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Nieuws overzicht


Bijna 60.000 Typo3-sites kwetsbaar door lek in nieuwsmodule
Een beveiligingslek in een nieuwsmodule van het contentmanagementsysteem Typo3 zorgde ervoor dat bijna 60.000 websites risico liepen dat de inhoud van de database, waaronder gebruikersgegevens, kon worden gestolen en in het ergste geval een aanvaller de website had kunnen overnemen.

Lynda.com waarschuwt 9,5 miljoen gebruikers wegens datalek
Online trainingswebsite Lynda.com gaat 9,5 miljoen gebruikers waarschuwen wegens een datalek waarbij een "ongeautoriseerde derde partij" toegang tot een database kreeg.

Gegevens van meer dan miljard Yahoo-gebruikers gestolen
Yahoo heeft een datalek ontdekt uit 2013 waarbij door hackers gegevens werden buitgemaakt van meer dan een miljard gebruikers, meldt het bedrijf woensdag.

Gegevens 43 miljoen klanten hostingbedrijf Weebly gestolen
Aanvallers zijn erin geslaagd om het Amerikaanse hostingbedrijf Weebly te hacken en zo de gegevens van 43 miljoen klanten te stelen, waaronder minstens 46.000 gebruikers met een Nederlands e-mailadres.

WordPress-sites gehackt via zero day-lek in Marketplace-plug-in
Een beveiligingslek in een plug-in voor WordPress waarvoor nog geen beveiligingsupdate beschikbaar is wordt actief gebruikt om websites te hacken en van een backdoor te voorzien.

Gegevens groot aantal leerlingen mogelijk gestolen bij hack
De gegevens van veel leerlingen in het Voortgezet Onderwijs en het Middelbaar Beroepsonderwijs zijn mogelijk gestolen bij een hack van het centrale registratiesysteem Edu-IX, zo heeft de VO-raad bekendgemaakt.

Zeer ernstige beveiligingslekken in Drupal-modules gedicht
In verschillende modules van het populaire contentmanagementsysteem Drupal zijn zeer ernstige beveiligingslekken gedicht waardoor een aanvaller kwetsbare websites volledig kon overnemen.

Systemen HvA en UvA lekten data 600.000 studenten
Een student heeft een beveiligingslek in de studentinformatiesystemen (SIS) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Universiteit van Amsterdam (UvA) ontdekt, waardoor hij toegang tot de gegevens van ruim 600.000 studenten had, waaronder namen, telefoonnummers en foto`s.

Webwinkel computerfabrikant Acer gehackt
Een webwinkel van computerfabrikant Acer is gehackt geweest, waardoor de gegevens van klanten mogelijk in verkeerde handen terecht zijn gekomen.

Gegevens 51 miljoen iMesh-accounts gelekt op internet
Op internet worden de gegevens van 51 miljoen iMesh-accounts aangeboden, waarvan 1,4 miljoen accounts die vanuit Nederland zijn aangemaakt.


Vorige 1 2 3 4 5 6 7 ... 38 Volgende