Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Nieuws overzicht


1,2 miljoen e-mailadressen gestolen van website Fur Affinity
Aanvallers hebben de website Fur Affinity gehackt en zo 1,2 miljoen e-mailadressen in handen gekregen.

427 miljoen MySpace-wachtwoorden op internet gelekt
Op internet zijn 427 miljoen wachtwoorden en 360 miljoen e-mailadressen van MySpace-gebruikers gelekt.

Website Parool verspreidt ransomware
Aanvallers hebben op de website van het Parool kwaadaardige code weten te plaatsen die bezoekers met ransomware probeert te infecteren, zo meldt het Nederlandse beveiligingsbedrijf Digital Investigations.

Magento dicht zeer ernstige lekken in webwinkelsoftware
De ontwikkelaars van de populaire webwinkelsoftware Magento hebben een belangrijke update uitgebracht die zeer ernstige beveiligingslekken verhelpt waardoor een aanvaller kwetsbare webwinkels kan overnemen.

Gegevens van bezoekers Omroep Max-site gestolen
Een computer van een externe webontwikkelaar van Omroep Max is gestolen. Op de computer stonden gegevens van de bezoekers van de website van de omroep.

BeautifulPeople.com lekt privégegevens 1,1 miljoen mensen
Datingsite BeautifulPeople.com heeft de privégegevens van 1,1 miljoen mensen gelekt, waaronder inkomen, seksuele voorkeur, e-mailadressen, mobiele telefoonnummers, locatiegegevens, rook- en drinkgedrag, interesses, baan, opleiding, gewicht, lengte, wachtwoordhashes en 15 miljoen privéberichten.

AIVD: weinig aandacht voor aanvallers in ict-netwerken
Nederlandse organisaties hebben weinig aandacht voor het detecteren van aanvallers die al toegang tot hun ict-netwerk hebben, zo waarschuwt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in het vandaag gepubliceerde jaarrapport.

Gegevens 55 miljoen Filipijnen op straat na `grootste datalek ooit`
De gegevens van zo`n 55 miljoen Filipijnen liggen op straat door een gigantisch datalek bij COMELEC, de Filipijnse verkiezingscommissie.

VBulletin.org reset wachtwoorden 520.000 gebruikers na hack
VBulletin.org, een officiële communitysite van de populaire forumsoftware vBulletin, heeft de wachtwoorden van ruim 520.000 gebruikers gereset, nadat een hacker ongeautoriseerde toegang tot één van de servers wist te krijgen, zo hebben de beheerders bekendgemaakt.

Datalek bij drie ziekenhuizen treft ruim 158.000 patiënten
Patiëntgegevens van twee Nederlandse ziekenhuizen en een Belgisch ziekenhuis hebben op straat gelegen.


Vorige 1 2 3 4 5 6 7 ... 38 Volgende