Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Nieuws overzicht


Java-malware belaagt Macs via 0-day gat
Macs met alle versies van OS X zijn kwetsbaar voor een Java-exploit die al is toegevoegd aan malwarekits. Het Java-gat is op Windows allang gedicht, maar Apple moet nog patchen.

MasterCard en Visa onderzoeken datalek VS
NEW YORK - De Amerikaanse creditcardmaatschappijen MasterCard en Visa onderzoeken een mogelijk datalek bij een betalingsverwerker in de Verenigde Staten.

Europarlement: ethisch hacken niet strafbaar
Het hacken van ict-systemen wordt straks veel strenger bestraft, maar dan alleen crimineel hacken. White hat hackers die lekken melden en niet misbruiken, moeten vrijuit gaan. Het Europarlement stemt vóór.

Fox-IT: kroonprins moet water loslaten voor cybercrime
Als het aan Fox IT-directeur Ronald Prins ligt, moet kroonprins Willem-Alexander watermanagement verruilen voor het vervullen van een rol in cybersecurity.

Nieuwe exploit op OS X via oud Office-lek
Een nieuwe exploit gebruikt een oude kwetsbaarheid in Office voor het verspreiden van malware naar Mac OS X-systemen.

CBP laat ook in toekomst datalekken ongemoeid
Het CBP hoeft het overgrote deel van de dadelijk verplichte meldingen van datalekken niet te onderzoeken. Dat kan overigens ook niet, want de privacywaakhond heeft daar geen geld en mensen voor.

Alarm over enorme creditcardhack
Visa en Mastercard slaan alarm over een gigantisch datalek van ruim 10 miljoen creditcards. Hackers zouden de systemen van een betalingsverwerker een maand lang hebben getapt.

Botnet Kelihos alweer bezig aan wederopstanding
Kelihos lijkt onuitroeibaar. Eerder deze week werd gemeld dat de tweede versie van het botnet, vaak Kelihos-B genoemd, was neergehaald, maar op Facebook gaat de verspreiding gewoon door.


Vorige 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 Volgende