Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Beveilig uwzelf en uw werknemers

Helaas nemen wij de trend waar dat websites gehackt worden via onbeveiligde computers. Hierbij raakt niet de website in eerste instantie gehackt, maar raakt een computer van het bedrijf geïnfecteerd met virussen en/of malware. De hacker heeft vervolgens vrije toegang tot deze computer en kan bijvoorbeeld FTP-gegevens uitlezen uit de e-mail correspondentie. Met deze gegevens kan de hacker alsnog kwalijke bestanden uploaden naar de website.

Dit is een trend die iedereen treft, ook grote bedrijven zoals zelfs Microsoft en Apple (browser plug-ins en drive-by malware), evenals de overheid (denk aan Dorifel / Citadel) en zelfs Interpol (via openstaande poorten). Naast het beveiligen van uw website is het daarom zaak dat u ook uw eigen computer, evenals alle computers van uw werknemers, laat beveiligen door SafeWeb.

Een virusscanner is helaas niet voldoende. Dergelijke scanners lopen continue maanden achter op de virus ontwikkelingen en zijn meestal slechts in staat om na maanden de bedreiging te identificeren, waarvoor het kwaad al geschied is. Ook lukt het virussen steeds beter om virus scanners uit te schakelen en zich dieper dan dan de scanner te nestelen.

Het goed nieuws is dat 99% van virussen, malware en andere aanvallen uit te sluiten zijn door simpele instellingen te wijzigen op uw computer en door scans te doen naar ongewenst openstaande poorten. Dit is wat SafeWeb voor u doet! Wij komen bij u langs en gaan computer voor computer af om instellingen te controleren en aan te passen. Daarnaast controleren wij uw netwerk op gevoeligheden en analyseren wij rand apparatuur zoals openbare printers op openstaande poorten.

Wij bespreken met u de vastgestelde (en opgeloste) veiligheids issues en delen een informatief document uit aan u en aan uw werknemers. Hierin leest u op uw gemak na hoe u het beste op een veilige manier kunt omgaan met uw computer en met internet, zodat u in de toekomst niet meer een doelwit wordt. 

Wij brengen per controle voorrijkosten en gespendeerde uren (Uurtarief: Euro 60,- excl.btw) in rekening. Een heel kantoor op dergelijke wijze beveiligen is vaak in twee uurtjes gedaan. Een controle aanvragen doet u simpel en snel door (vrijblijvend) het contact formulier in te vullen of door ons te bellen.

contact formulier