Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Wat kunnen hackers teweeg brengen?

Hacking wordt een groter en groter probleem in de samenleving en het bedrijfsleven. Dat hacking afneemt naarmate de techniek vordert is een misopvatting: het tegenovergestelde is helaas waar. Nieuwe technieken zijn vaak juist kwetsbaar en meer en meer systemen hebben connectie met het internet. Hackers kunnen dus op een steeds breder vlak schade toebrengen.

De hackers die SafeWeb buiten de deur van uw website houdt, zijn over het algemeen financieel gemotiveerde hackers (black hat hackers): het buitmaken van creditcard gegevens, persoonsgegevens voor spamming, exploits om reclames op uw website te tonen of virussen te installeren, etc. Als u een website met gevoelige of geheime informatie heeft dan zijn anti-hacking maatregelen nog een dimensie belangrijker.

Als een hacker succesvol is en uw website weet te hacken, is het waarschijnlijk dat er een lek van gegevens is. Bijvoorbeeld uw klant gegevens. U moet dan alle klanten melden dat dit gebeurd is, wat pijnlijk kan zijn en reputatieschade teweeg kan brengen. Klanten komen niet meer terug. Het lekken van de gegevens kan ook tot rechtzaken leiden. De klantgegevens worden ook minder waard omdat klanten wellicht deze moeten wijzigen zonder ze in uw systeem te wijzigen.

Hackers kunnen zich nesten in uw website. Zij installeren dan een backdoor op een onvindbare plek waarmee ze alsnog toegang tot uw systeem krijgen nadat u het gehele website juist heeft opgeschoond.

Als de hacker kwaadwillend is ten opzichte van u, kan hij uw systeem en uw databases schade toebrengen. Denk hierbij aan het verwijderen of corrupt maken van al uw gegevens, gehele databases wissen, de website op zwart zetten, u toegang ontzeggen tot uw eigen website, etc.

Lees ook de FAQ "Waarom hacken mensen"

terug