Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Waarom hacken mensen?

Meestal is de reden waarom men hackt financieel. Door een website te hacken, kan deze misbruikt worden om bijvoorbeeld reclame te maken, gevoelige gegevens te krijgen, gegevens te misbruiken, gegevens door te verkopen, u als concurrent uit te schakelen, etc. Dit zijn de zogenaamde Black Hat hackers, maar er zijn ook vele andere soorten hackers:

White hat hackers, zoals SafeWeb: vriendelijke hackers die hacken om gevoeligheden op te sporen en deze juist te dichten en het systeem veiliger te maken.

Script kiddie (skiddie) en Neophytes (n00bs, newbies): Beginnende hackers die een paar tutorials op internet hebben bekeken en als beginners aan het hacken slaan: helaas verrassend vaak succesvol. 

Elite hackers: Hele bekwame hackers krijgen deze status. Mensen die zichzelf omschrijven als elite hackers, zijn waarschijnlijk white hat hackers. Anders zijn het erg intelligente individuen die bots en virussen schrijven en voor enorm veel ellende kunnen zorgen.

Hacktivist: Hacktivisten zijn vaker en vaker in het nieuws. Zij hebben een ethische boodschap met hun hacks. Wellicht een sociale, ideologische of politieke boodschap.

Bots: Automatische software geschreven door hackers, die website voor website af gaan op zoek naar gevoeligheden.


terug