Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Nieuws overzicht


Ziekenhuis VS waarschuwt 4400 patiƫnten na e-mailhack
Een Amerikaans ziekenhuis heeft 4400 patiƫnten gewaarschuwd dat hun persoonlijke gegevens mogelijk zijn gestolen nadat aanvallers toegang tot de e-mailaccounts van medewerkers kregen.

TYPO3 waarschuwt voor kritiek lek in CMS
De ontwikkelaars van het populaire contentmanagementsysteem (CMS) TYPO3 hebben gewaarschuwd voor een kritiek lek in de software waardoor er alleen via een gebruikersnaam kan worden ingelogd.

`Je Suis Charlie` gebruikt voor verspreiding malware
Cybercriminelen hebben de kreet `Je Suis Charlie` gebruikt voor het verspreiden van malware.

Google blokkeert 39.000 WordPress-sites wegens malware
Google heeft inmiddels meer dan 39.000 Wordpress-websites op een blacklist gezet omdat ze met malware besmet zijn geraakt.

Netwerkinbraak kost Home Depot al 43 miljoen dollar
Een omvangrijke inbraak op netwerk van Home Depot, de grootste doe-het-zelf-keten ter wereld, heeft het bedrijf tot nu toe al 43 miljoen dollar gekost, zo laat het in een rapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) weten.

Meer dan 23.000 websites slachtoffer van backdoor
Meer dan 23.000 websites zijn slachtoffer van de CryptoPHP-backdoor geworden die zich via illegale plug-ins voor contentmanagementsystemen (cms) zoals WordPress, Joomla en Drupal verspreidt.

Inbraak op databases van PiratenPartij
Een nog onbekende aanvaller is er gisteren in geslaagd om toegang tot de databases van de PiratenPartij te krijgen, waaronder de ledenadministratie, zo heeft de partij laten weten.

Kritieke WordPress-update verhelpt meerdere lekken
Er is een update voor het extreem populaire contentmanagementsysteem (CMS) WordPress verschenen die meerdere lekken verhelpt.

Websites UvA en HvA kwetsbaar door oude beveiliging
De websites van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) zijn kwetsbaar door een oud ssl-certificaat, waardoor inloggegevens kunnen worden buitgemaakt.

600.000 Drupal 7-sites nog steeds kwetsbaar door ernstig lek
Een meerderheid van de websites die het contentmanagementsysteem (CMS) Drupal 7 gebruikt mist een belangrijke update voor een ernstig lek en loopt daardoor het risico door cybercriminelen te worden overgenomen, hoewel ze van de Drupal-ontwikkelaars er vanuit moeten gaan dat dit al het geval is.


Vorige 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 38 Volgende