Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Nieuws overzicht


WordPress-sites leiden naar besmette Pirate Bay-kloon
Onderzoekers van Malwarebytes hebben verschillende gehackte WordPress-sites ontdekt die bezoekers ongemerkt doorsturen naar een kloon van de populaire torrentsite The Pirate Bay.

Vijf procent Google-bezoekers besmet met adware
Meer dan vijf procent van alle mensen die websites van Google bezoekt is met adware besmet en binnen deze groep heeft tenminste de helft twee of meer "ad injectors" geïnstalleerd.

Computers in energiesector al drie jaar niet gepatcht
Bij allerlei bedrijven in de wereldwijde energiesector wordt er gewerkt met computers die al drie jaar niet zijn gepatcht en daardoor met malware konden worden geïnfecteerd.

Schooldistrict verschuift examens wegens ransomware
Een Amerikaans schooldistrict heeft de examens voor wiskunde en Engels verschoven nadat er allerlei bestanden op het netwerk door ransomware waren versleuteld.

Securitybewuste consument mijdt Internet Explorer
Internetgebruikers met een interesse in computerveiligheid en security blijken massaal Internet Explorer te mijden en juist voor Firefox en Google Chrome te kiezen.

Duizenden gehackte WordPress-sites verspreiden malware
De afgelopen weken zijn duizenden WordPress-sites gehackt die vervolgens worden gebruikt voor het verspreiden van malware.

Gegevens 14.000 patiënten VS gestolen bij e-mailhack
Een Amerikaanse zorgverlener heeft 14.000 patiënten gewaarschuwd dat hun gegevens zijn gestolen nadat een derde partij die de facturatie verzorgt met een e-mailhack kreeg te maken.

Ransomware infecteert computers Rijkswaterstaat
Bij Rijkswaterstaat is een onbekend aantal computers besmet geraakt door crypto-ransomware die allerlei bestanden voor losgeld versleutelt.

Gemeente Lochem getroffen door ransomware
De Gelderse gemeente Lochem is getroffen door ransomware, waardoor medewerkers niet meer bij bestanden konden komen, zo heeft de gemeente via de eigen website bekendgemaakt.

Website topkok Jamie Oliver verspreidt weer malware
De website van de Britse topkok Jamie Oliver is weer gehackt en verspreidt wederom malware.


Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 38 Volgende