Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Nieuws overzicht


Gehackt blog The Independent verspreidt ransomware
Aanvallers zijn erin geslaagd om het weblog van de Britse krant The Independent te hacken en hebben er code op geplaatst die bezoekers met ransomware probeert te infecteren.

Data 156.000 klanten Britse ISP TalkTalk gestolen
Bij de aanval op de Britse internetprovider TalkTalk die op 21 oktober plaatsvond zijn de gegevens van ruim 156.000 klanten gestolen, zo blijkt uit onderzoek van het bedrijf.

Forumsoftware vBulletin dicht beveiligingslek na hack
De makers van de populaire forumsoftware vBulletin hebben een beveiligingsupdate uitgebracht voor een kwetsbaarheid in de software en de wachtwoorden van bijna 345.000 forumgebruikers gereset nadat een aanvaller gisteren de website vBulletin.com wist te hacken.

Joomla dicht ernstige lekken in CMS-software
De makers van het populaire contentmanagementsysteem (CMS) Joomla hebben vandaag een zeer belangrijke update uitgebracht die ernstige kwetsbaarheden in de software verhelpt en direct moet worden geïnstalleerd.

Gehackt softwarebedrijf betaalde afperser 40.000 dollar
Een Amerikaans softwarebedrijf dat eerder dit jaar werd gehackt heeft de hacker 40.000 dollar betaald om te voorkomen dat de gestolen gegevens online werden gezet.

Data 15 miljoen klanten T-Mobile VS gestolen bij Experian
Aanvallers zijn erin geslaagd om bij dataverwerker en kredietbureau Experian in te breken en hebben daar de gegevens van 15 miljoen klanten van de Amerikaanse tak van T-Mobile gestolen.

Sterke stijging van gehackte WordPress-sites
De afgelopen weken zijn duizenden WordPres-sites gehackt en gebruikt voor het verspreiden van malware, maar gisteren was er een piek in het aantal gekaapte websites.

Forbes.com verspreidde malware via besmette advertenties
Op de zeer populaire website van het zakenblad Forbes zijn enige tijd besmette advertenties getoond die bezoekers met malware probeerden te infecteren.

5,6 miljoen vingerafdrukken bij Amerikaanse overheid gestolen
Bij de hack van de Amerikaanse overheidsinstantie OPM zijn de vingerafdrukken van 5,6 miljoen mensen gestolen

Ransomware verschuift van consument naar mkb
De makers van ransomware richten zich niet langer op consumenten, maar hebben steeds vaker het midden- en kleinbedrijf (mkb) als doelwit, zo stelt het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro.


Vorige 1 2 3 4 5 6 7 ... 38 Volgende