Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Nieuws overzicht


Verzekeraar VS waarschuwt 10 miljoen klanten wegens hack
De Amerikaanse zorgverzekeraar Excellus BlueCross BlueShield heeft 10 miljoen klanten gewaarschuwd dat hun gegevens mogelijk bij een hack zijn gestolen.

Miljoenen WordPress-websites kwetsbaar voor hackers
WordPress is veruit het populairste contentmanagementsysteem (CMS) op internet, maar veel beheerders vergeten de software te updaten of gebruiken kwetsbare plug-ins, waardoor miljoenen websites het risico lopen om te worden overgenomen.

Malware steelt 225.000 logins van gejailbreakte iOS-toestellen
Onderzoekers hebben malware ontdekt die de gebruikersnamen en wachtwoorden van 225.000 Apple-accounts heeft gestolen.

Data 330.000 burgers bij Amerikaanse Belastingdienst gestolen
Criminelen hebben bij de Amerikaanse Belastingdienst IRS de gegevens van ruim 330.000 burgers gestolen, om daar vervolgens frauduleuze belastingteruggaven mee aan te vragen.

Creditcardgegevens 93.000 klanten Web.com gestolen
Domeinregistrar en hostingbedrijf Web.com heeft 93.000 klanten gewaarschuwd dat hun creditcardgegevens, naam en adresgegevens bij een recente aanval zijn gestolen.

Data 32 miljoen gebruikers Ashley Madison online gezet
De aanvallers die vorige maand bij de website Ashley Madison wisten in te breken en daar de gegevens van miljoenen gebruikers buitmaakten hebben de data nu online gezet.

Website Europese Centrale Bank gehackt
Een nog onbekende aanvaller is erin geslaagd de website van de Europese Centrale Bank (ECB) te hacken en persoonlijke informatie te stelen.

600TB aan MongoDB-databases vrij toegankelijk via internet
MongoDB is populaire databasesoftware die door allerlei websites en diensten wordt gebruikt, maar doordat tal van organisaties verouderde versies van de software hebben geïnstalleerd is zo`n 600TB aan databases vrij toegankelijk via internet.

1400 passagiers gestrand door aanval op vliegmaatschappij
Zo`n 1400 passagiers zijn gisteren gestrand op de luchthaven Frederic Chopin in Warschau, door een aanval op de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT.

Gegevens LastPass-gebruikers gestolen bij hack
Aanvallers zijn erin geslaagd om op het netwerk van de online wachtwoordmanager LastPass in te breken en hebben daar de gegevens van gebruikers gestolen.


Vorige 1 2 3 4 5 6 7 ... 38 Volgende