Safeweb voorkomt hacking, exploits en datalekken

Cross server hacking

Er is sprake van cross server hacking als een (beveiligde) website gehackt raakt omdat er zich een onbeveiligde website op hetzelfde hostingplatform of dezelfde server bevindt.

Met andere woorden kunt uw goed beveiligde website alsnog gehackt worden omdat er op dezelfde server van de hoster een andere website geplaatst is, die zo lek is als een mandje. Dit gebeurt als de rechten niet goed ingesteld zijn. Hosters hebben zo goed als altijd juist ingesteld dat mensen of programmatuur van buiten hun server niet zomaar bestanden op de server mogen zetten. Maar het is niet altijd juist ingesteld dat andere locaties binnen dezelfde server dit recht ook niet hebben. In dat geval kan de hacker via de andere gehackte website een bestandje plaatsen op een andere website en vervolgens zichzelf toegang verlenen.

Cross server hacking voorkomt u door de rechten op mappen goed in te stellen. Hierdoor sluit u het af voor anderen. SafeWeb controleert of alle rechten juist zijn ingesteld!

Laat SafeWeb uw website controleren op (o.a.) cross server hacking!

Vul het contat formulier in en wij zullen gauw een offerte terug sturen en uitleg geven hoe verder te gaan. Deze stap is geheel vrijblijvend.

contact formulier   ...   of bel: 013 - 750 140 2

Terug naar pagina 'hacktechnieken'